Kako odabrati bezbedno mesto u 7 različitih sredstava prevoza

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Prilikom putovanja na bilo koji način, mi najčešće razmišljamo o udobnosti tokom puta. Ali ipak nebismo trebali zaboraviti na bezbednost jer svako vozilo ima mesta gde se najverovatnije nećemo povrediti u slučaju nesreće.

Bright side je napravo spisak tih mesta u 7 različitih prevoznih sredstva, bezbednosne procene su načinjene na osnovu različitih studija i statistika.

7. AUTO

Bezbedno mesto

Bezbedna mesta: zadnje sedište iza vozača i srednje mesto pošto je taj deo manje oštećen u čeonom sudaru.
Opasna mesta: suvozačevo mesto jer u opasnosti, refleksno se izbegava sudar sa drugim vozilom i samim tim se i suvozač dovodi u opasnost.

6. MINIBUS

Bezbedno mesto Bezbedna mesta: sedišta okrenuta suprotno od kretanja vozila, jer su manje šanse udarca glavom u prednje sedište prilikom naglog kočenja.
Opasna mesta: do prozora i vrata jer razbijeno staklo može da uzrokuje opasne povrede. Isto kao i u autu i suvozačevo mesto se smatra rizičnijim.

5. TROLEJBUS

Bezbedno mesto
Bezbedna mesta: desna strana vozila (u slučaju vozačevog sedišta na levoj strani vozila>pošto vozila koja dolaze u susret se nalaze sa leve strane vozila i samim tim se smanjuju šanse da se povredite sa suprotne strane. Sedišta u sredini vozila se takođe smatraju bezbednijim.
Opasna mesta: kao i u minibusu bolje je izbegavati mesta pored prozora i vrata da bi se izbegle posekotine.

4. GRADSKI AUTOBUS

Bezbedno mesto
Bezbedna mesta: sedišta na sredini autobusa bliža desnoj strani jer su udaljenija od delova izloženijih kontaktu sa ostalim vozilima.
Opasna mesta: prva dva reda jer strani objekti i delići često prolaze kroz veliku šoferšajbnu autobusa. Isto se odnosi na mesta do prozora i vrata. Zadnja sedišta su opasnija za sedenje zbog mogućnosti udarca vozila sa zadnje strane.

3. VOZ

Bezbedno mesto Bezbedna mesta: mesta pri sredini vagona. Najbolje je izabrati 5. ili 6. vagon, otprilike sredina kompozicije, jer najčešće prvi ili poslednji vagoni iskaču iz šina.
Opasna mesta: sedišta okrenuta u pravcu kretanja voza jer je na njima veća mogućnost pada u slučaju kočenja.

2. BROD

Bezbedno mesto  Bezbedna mesta: paluba i kabine bliže njoj jer gornji deo broda poslednji tone.
Opasna mesta: donji nivoi kabina jer prilikom potapanja voda navire sa svih strana i beg je jako težak.

1. AVION

Bezbedno mestoEksperti se ne mogu složiti na kom delu aviona se nalaze najbezbednija sedišta. Ali jedno je sigurno i oko toga se slažu, zadnji deo aviona je bezbedniji od prvih redova u avionu.
U svakom slučaju najbitnije je ostati smiren, upamtiti pravila bezbednosti, i pratiti i poštovati znakove na putu i opšta pravila ponašanja u prevoznim sredstvima.

Jedino tako se šanse za saobraćajnu nesreću svode na minimum.

Marketing
Marketing

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing