Kambodža – vizni režim

Kambodža – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Kambodže za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Kambodžu:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Kambodžu:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Kambodze u Berlinu: Embassy of Kingdom Of Cambodia Benjamin, Volgelsdorff Str. 2, 13187 Berlin, Germany; Tel: + 994930/ 4863 7972; Fax: + 994930/ 4863 7973

Korisni sajt: emb-cambodia.active-city.net

Vizu možete dobiti na graničnom prelazu, ili u Ambasadi u Bankoku. Vizu možete dobiti i preko sajta Kambodžanskog MSP-a: www.evisa.gov.kh

Viza se ne može dobiti na granici kada se dolazi kopnom iz Laosa. Cena vize je oko 30 evra.

Srbija-Kambodža

Srbija-Kambodža udaljenost