Da li je potrebna viza državljanima Katara za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci od datuma prvog ulaska.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Katar:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


kada putujete u Katar:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Državljanima R. Srbije je potrebna viza za ulazak u Državu Katar. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci, što važi i za regulisanje boravka.

U Katar je zabranjeno uneti duvan za žvakanje u bilo kom obliku i pod bilo kojim nazivom; elektronske cigarete ili nargile ili bilo šta što liči na cigaretu i opremu za pušenje, a ne sadrži duvan (na primer slatkiše ili dečije igračke koji se prave u tom obliku); snus u bilo kom obliku i pod bilo kojim nazivom; automate za prodaju cigareta i promotivni materijal za reklamiranje ili promovisanje duvana ili duvanskih proizvoda.

Putnici koji budu posedovali ili prenosili ove proizvode, snosiće pravne posledice.

Potrebno je voditi računa o ponašanju i oblačenju. Žene su u obavezi da pokriju ruke i da dužina suknje ili haljine bude ispod kolena.

Alkohol nije u slobodnoj prodaji, moguće ga je konzumirati u određenim hotelima.

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Katara u Bukureštu:

Embassy of Qatar, St. Venezuela nr. 10 A, Sector 1, Bucharest, Romania; Tel: + 99401/ 230 4741, 230 7933; Fax: + 99401/ 230 5446.

U zavisnosti od razloga posete, vizu možete dobiti na osnovu:

  • avio kompanije
  • kompanije (poslovna poseta)
  • hotela gde planirate da boravite
  • ugovora o zaposlenju i
  • rodbine.
Srbija-Katar
Srbija-Katar udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime