Da li je potrebna viza državljanima Kazakhstana za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 30 dana.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 30 dana.


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Kazakhstan:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 30 dana.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 30 dana.


kada putujete u Kazakhstan:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak i boravak do 30 dana.
Strani državljani su dužni da se u roku od 5 dana od ulaska u Kazakhstan registruju. U protivnom imaće probleme sa pograničnim organima i migracionom policijom (obavezna uplata novčane kazne, moguće privođenje i sl.).

Vize za duži boravak se mogu dobiti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima ove zemlje (najbliže DKP Kazahstana je u Budimpešti).

Polisa zdravstvenog osiguranja i posedovanje određene količine novca nije obavezno.

Prilikom ulaska u Kazahstan treba prijaviti stranu valutu, druge vrednosti (kompjuter i sl.). Poseban carinski režim predviđen je za antikvarne predmete.

Smeštaj u hotelima je dobar, postoji preko 370 hotela u gradovima Atirau, Alma Ati i Astani. Davanje bakšiša je normalna pojava, i obično ide oko 10% od vrednosti usluge, ali valja proveriti račun (obično na kraju – za uslugu +10%), jer u mnogim restoranima bakšiš se automatski uračunava.

Klima je kontinentalna, sa jakim i dugim zimama i toplim kratkim letima.

Srbija-Kazakhstan
Srbija-Kazakhstan udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

Molimo upišite vaš komentar
Molimo upišite vaše ime