Da li je potrebna viza državljanima Kipra za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci od datuma prvog ulaska.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz na Kipar:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Za nosioca putnog lista u tranzitu nije neophodna viza.


kada putujete na Kipar:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Vlada Republike Kipar donela je odluku o pojačanoj kontroli ulaska stranih državljana na svoju teritoriju. Neće se odobravati ulazak stranih državljana u Republiku Kipar ukoliko je krajnja destinacija boravak/noćenje na severnom delu ostrva.

Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice.

Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava. Nije moguće dobiti vizu ili turističku propusnicu na graničnom prelazu.

Za ulazak u zemlju nisu potrebni dokazi o vakcinaciji. Radi lične sigurnosti u toku boravka poželjno je posedovanje polise zdravstvanog osiguranja.

Na Kipar se može uneti i izneti iznos od 10.000 evra, dok veći iznos mora biti prijavljen. Dozvoljen je unos jednog boksa cigareta (200 kom.) i jednog litra žestokog alkoholnog pića. Lovačko oružje i kućni ljubimci mogu se uneti samo uz odgovarajuće potvrde.

Nije obavezna potvrda o posedovanju određene količine novčanih sredstava po danu boravka.

Kontakt telefon imigracione službe na aerodromu u Larnaki: 00 357 24 804 321
Aerodrom odlasci-polasci: 00 357 24 804 336
Luka Limasol: 00 357 25 805 343

Moguće je koristiti platne kartice naših banaka ukoliko su to kartice VISA, MASTER, AMERICAN EXPRES.

Cene u restoranima i kafeterijama su više nego u evropskim restoranima (na primer: cena kafe je 3,5-4 EUR, dok je minimalna cena obroka u restoranima 15 EUR).

Srbija-Kipar
Srbija-Kipar udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime