Koje vas navike goje?

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Koje navike goje?

Preskačete obroke, hranite se namirnicama bez masti i kalorija, a tu je i neizbežni TV. Ovo su samo neke od navika koje mogu da utiču na taloženje kilograma iako vežbate!

Ukoliko se, uprkos vašem vežbanju i dijeti, ne tope kilogrami viška, vreme je za malo istraživanje. Umesto da prošetate do kolega koje sede u kancelariji do vas, vi komunicirate mejlovima, idete kasno da spavate i preskačete doručak-možda su upravo to razlozi zbog kojih nikako da skinete tih nekoliko mrskih kolograma viška.

Razmislite šta od sledećih stvari radite jer i one doprinose nakupljanju kilograma.

1. Ranije idite u krevet

Umor utiče na našu sposobnost sagorevanja ugljenih hidrata i usporava metabolizam, zato svakako idite ranije u krevet.

2. Joga i pilates

Joga i pilates izgrađuju mišiće i oblikuju telo, ali da biste stvarno sagoreli kalorije, potrebno je da ih kombinujete sa aerobikom.

3. Preopterećena jetra

Jetra je glavni organ za sagorevanje masti u telu. Međutim ako je izložena drugim toksinima, poput alkohola, neće moći da razgradi masti. Zato smanjite alkohol, rafinisani šećer i hranu bogatu mastima.

4. E-mail

Razmislite koliko često kolegama šaljete e-mail, umesto da jednostavno malo prošetate do njih. Ako se nikad ne dignete od kompjutera, samo zbog “mejlanja” godišnje biste mogli da se ugojite pola kilograma.

5. Hrana bez masti

Hrana bez masti obično nema kalorija, ali isto tako često nema ni drugih nutritivnih vrednosti. Bezmasni jogurt ili sir imaju neke hranljive sastojke, ali ne i takozvani nemasni mafini ili čips s manje masnoća. Poruka je zato jasna, dalje od tih i sličnih nezdravih namirnica.

6. Salata iz Fast-Fooda

Salata iz fast-fooda može da sadrži više kalorija nego hamburger. Tako na primer salata iz jednog poznatog lanca fast-fooda sa sosom sadži 452 kalorije, dok sendvič od piletine sadrži 375 kalorija.

7. Problemi sa štitnjačom

Ako ste umorni sve vreme, gojite i stalno vam je hladno, možda imate problema sa štitnom žlezdom. Ukoliko imate problema sa ovom žlezdom, verovatno ne unosite dovoljno joda u organizam. Dovoljno joda unećete upotrebom jodirane soli i ishranom bogatom morskim plodovima.

8. Briga

Stres podstiče hormon kortizol, koji “govori” telu da sačuva masnoće, posebno u predelu stomaka. Eto odličnog razloga da odete na relaksirajuću masažu.

9. Preskakanje obroka

Svaki put kada jedete vaš metabolizam se ubrzava za 20 do 30% i tako radi sledeća dva sata. Ako preskočite obrok, vaš će se metabolizam ulenjiti. Preskakanje doručka je najgore jer se tokom noći metabolizam uspori za 5% i tako radi sve do prvog obroka.

10. Datum rođenja

Prema nekim istraživanjima, deca rođena zimi sklonija su debljanju nego ona rođena leti. Razlog je taj što deca rođena zimi navodno imaju sporiji metabolizam.

11. Slatkiši i sokovi

Pića bogata fruktozom mogu da utiču na osećaj i regulaciju apetita. Zato umesto voćnog soka radije pojedite neko sveže voće. Isto je i sa slatkišima. Zasitiće vas nakratko, ali ubrzo ćete opet biti gladni.

12. Gledanje televizije

Ako vas ovo ne uveri u štetnost gledanja TV-a, ništa neće. Naime, stručnjaci sa Univerziteta Tulane u Americi otkrili su kako se otkucaji srca, krvni pritisak i metabolizam tokom gledanja televizije toliko usporavaju da telo sagoreva 20 do 30 kalorija na sat manje nego što bi sagorevalo da samo sedimo mirno.

Marketing
Prethodni tekstMasti
Sledeći tekstDa li vam je dijeta potrebna
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing