Meksiko – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Meksika za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci od datuma prvog ulaska.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Meksiko:

Obični pasoši: Potrebna viza.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Viza je besplatna za boravak koji nije lukrativne prirode (profitabilne). Od obaveze posedovanja važeće vize izuzeti državljani Srbije koji mogu da dokažu legalni boravak u SAD, Kanadi i Japanu, a cilj putovanja im je turistički, poslovni ili tranzit. Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


kada putujete u Meksiko:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za ulazak u Meksiko državljanima Srbije je potrebna viza. Viza je besplatna kada je reč o turističkom boravku, a dobija se na 10 godina u Ambasadi Meksika u Beogradu.

Pribavljanje vize ili turističke propusnice na graničnom prelazu nije moguće. Viza nije potrebna licima koja u pasošu imaju važeću američku vizu.

Studentske vize:

  • Ukoliko student dolazi na boravak do 180 dana, mora posedovati ulaznu vizu za taj period izdatu u DKP Meksika, a na graničnom prelazu (na aerodromu) treba da popuni migracioni formular koji je potreban za realizaciju studentskog boravka do 180 dana.
  • Ukoliko student dolazi na period duži od 180 dana, traži se obavezno posedovanje studentske vize. U tom slučaju, odmah po dolasku mora se zatražiti izdavanje odgovarajuće lične karte (boravišne dozvole).

Napomena: u Meksiku se ne mogu vršiti promene boravišnog statusa, posebno ako je stranac ušao u zemlju pod uslovima koji važe za boravak do 180 dana.


Novčani iznos preko 10.000 USD se prijavljuje. Posedovanje određene svote novca po danu boravka nije predviđeno, ali se prilikom podnošenja zahteva za vizu prilažu dokazi o finansijskom stanju, a moguće je da i pogranični organi zatraže dokaze o posedovanju sredstava.

Dokaz o vakcinaciji i zdravstveno osiguranje nisu neophodni, ali se preporučuje putno zdravstveno osiguranje.

Za unošenje lovačkog oružja potrebno je pribaviti dozvolu.

Kućni ljubimci se mogu uneti uz prezentaciju potvrde od veterinarske ustanove iz Srbije o zdravstvenom stanju i vakcinaciji protiv besnila.

Moguće je unošenje akcizne robe u vrednosti do 300 USD. Unošenje i iznošenje prehrambenih proizvoda je zabranjeno.

Kišna sezona traje od maja do oktobra. Preporučuje se lagana odeće najvećem delu godine, osim u decembru i januaru kada je potreban mantil ili tanja jakna.

Srbija-Meksiko
Srbija-Meksiko udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing