Menjaju se uslovi za ulazak u Severnu Makedoniju?

Menjaju se uslovi za ulazak u Severnu Makedoniju?

Vlada Severne Makedonije će na današnjoj sednici razmatrati predlog da na ulasku i izlasku iz zemlje, svi državljani ili stranci, moraju da imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test ili dokaz o nedavno preležanom koronavirusu.

Sa takvom informacijom je juče izašao u javnost ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, navodeći da je o tom predlogu juče bilo reči na sastanku Komisije za zarazne bolesti.

„Danas ćemo razgovarati o meri, kao i o trenutku kada će se ona primeniti, imajući u vidu da su mnogi građani sada van zemlje““, rekao je ministar Filipce, a prenosi agencija MIA.

U toj zemlji su od juče stupile na snagu nove restriktivne mere u cilju suzbijanja koronavirusa.

Između ostalog, za ulazak u ugostiteljske objekte i na organizovane skupove biće neophodan sertifikat o primljenoj vakcini protiv korona virusa ili potvrda da je osoba preležala korona virus u prethodnih mesec i po.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o povratnicima iz Avganistana, Filipče je rekao da se prvo razgovaralo o obaveznom 14-dnevnom karantinu, koji će biti predložen Vladi, i da će se preporučiti njihova vakcinacija protiv kovida-19.

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group