Mesečeva dijeta

Mesečeva dijeta

U poslednje vreme sve popularnija „Mesečeva dijeta“, osim što skida višak kilograma i čisti organizam od toksina, neverovatno je jednostavna.

Ima samo jedno pravilo:

Zabranjeno je jesti bilo šta 24 sata od prvog sata promene mesečeve faze.

Dakle, post počinje tačno u određeni sat, u vreme Mesečeve mene i promene magnetskog polja na Zemlji, i traje 24 sata. Smatra se da u to vreme dolazi do pojačanog lučenja tečnosti – koju organizam inače zadržava usled loše i preobilne ishrane, ali i stresa – i da se tako može izgubiti do tri kilograma.

Dijeta nije štetna, navodi italijanski sajt „Zdravlje“ sa koga prenosimo savete. Jednodnevni post omogućava organizmu da se odmori i podiže njegove odbrambene sposobnosti. Nisu potrebni nikakvi lekovi za odstranjivanje tečnosti, ali bi trebalo popiti najmanje dva, a poželjno je i do četiri litra vode – ne zaslađene čajeve niti gazirana pića. Mogu se piti i voćni sokovi, ali samo prirodni, bez dodataka, dok su alkohol i mleko zabranjeni.

Ovom dijetom ne može da se skine mnogo kilograma, ali može da se održi težina i ojača organizam, posebno obrambene sposobnosti.

Posebno je zdravo gladovanje u vreme mladog Meseca

Tada je telo najspremnije da se oslobađa nagomilanih otrova i štetnih materija. Veruje se da je dan mladog Meseca povoljan i za početak odvikavanja od pušenja, alkohola, prekomernog jela ili prevelikih količina kafe. Tada se, naime, gubici lakše podnose.

Mlad Mesec – kad se Mesec nalazi između Zemlje i Sunca i nama je nevidljiv – obeležava se tamnim krugom.

Prva četvrt – kada osa Mesec-Zemlja pravi prav ugao sa osom Zemlja-Sunce. Prva četvrt ili polumesec nastupa šest dana posle mladog Meseca – u kalendaru je to krug čija je leva polovina zatamnjena.

Uštap (pun Mesec) – Zemlja se nalazi izmedu Sunca i Meseca i on je potpuno osvetljen sunčevim zracima. Pun Mesec se obeležava nezatamnjenim krugom.

Poslednja četvrt – položaj planeta identičan je kao u prvoj četvrti, ali se vidi leva strana Meseca. U kalendarima se obeležava krugom čija je desna polovina zatamnjena.

Potpuno novi režim ishrane

Kad Mesec opada, treba jesti hranu na koju ste navikli. U tom periodu kilogrami se teže lepe nego u ostalim Mesečevim menama. Kad Mesec raste, treba jesti manje no što je neko navikao, a za vreme punog i mladog Meseca treba postiti po 24 sata. Pri punom Mesecu telo maksimalno iskorišćava hranu, a pri mladom Mesecu se najbolje rešava otrova i sala.

Tabela mladog meseca – 2019. godina

Simon

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group