Мишко Кљувидрво

Morate pročitati

SAD uvode nove vizne restrikcije radi ograničenja „porođajnog turizma“

Američka administracija objaviće nove vizne restrikcije sa ciljem ograničenja „porođajnog turizma“, po kojem žene dolaze da se porode u...

Ukoliko izgubite pasoš, lakše ćete moći da dođete do novog

Vlada Republike Srbije je saopštila da će građani kojima je ukraden pasoš, ili koji su ga izgubili, moći lakše...

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...
Пирке Блогер
Пирке Блогерhttps://www.koznazna.com/category/pirke
Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ.
Marketing

Мишко Кљунда ил’ Мишко Кљувидрво како смо га ми, деца, окала, комшија ми беше.

Работеше на железницу како чувар на пругу. Радно одело сас све шапку које је дужил, носил си је свуде редом. И на њиву и у град, и свадбено и мртвено.

Т’м’н оде у пензију, а он, сирома, умре. Не мога да малко закачи оди државнити колач. Чувал је сас жену си кравће и козице и на сваку је давал млого дл’га женска иметина: Снежана, Јасмина, Душанка, Славица… Води ји на воду тува близу кућу си на Чешму, па ка си окне по њи:

-Гордано! Марино! Славу ви материну, врчајте се овам!

А оно се нечија жена, која је тува дошла да опере над коритата, обрне и т’м’н да се одзове ка види дека је тој Мишко сас козете:
-Оооо, у-глав те убил марен, замлатотино кљувидрвска! Кво ме штрецаш?

А млого је волел да л’же. Оратеше дека је видел толкаво големог јелена сас, дорим, страшни рогови на који мож’ да зденеш двоја кола шашће. И одма знајеш дека л’же јел се у оратење обавезно накашље: кх-кхмм! Тај драмска пауза сас кашљање му је требала да се досети кво да дол’же.

Једнуш ни беше оратил како је бил у Белаву, там је искарувал краве и козе.
У руће си носил само једно сећирче да си за козете шумће накластри:
– Славу му материну, т’м’н диго сећирчето поди једно дрво, ка си натрча једна голема лисица. Трчи, бре, право на мен а зинула како мајдан у Острвицу. Ја видо дека сас сећирчето нема да могу да ју ништо напрајим, па засука рукав.- И тува се Мишко Кљунда накашља- Кх-кхмм! Она натрча на мен, а ја се како малко поизм’кну у-стран, па како је зинула ја ју гурну руку кроз уста у једњак па кроз дупе и вану ју за опашку. Како га вану, тека га повлеко кроз уста, славу ју материну, и изврну ју наопачћи, како чарапу. А она, колко се залетела, онака изврнута наопачћи настаји да си трчи ал на там, супротиво оди мен!
Па сас стиснуту песницу и сас савијену руку у лак, само рече:
-А, нечеш га бато!
А ми, деца, забалавили смо у њег сас отворена уста и не трепчемо. И замишљамо си свити како таја лисица мож на грбину, озгоре, да с’га носи и црева и бубрези. Како ју не отпадну ка трчи, питујемо се.

Ама, немамо време млого да оди тој мислимо. Мишко ване да ни орати како је ватал зајеци бези пушку:
-На поголем камик турим зељћу и у њу надробим бибер. И ка зајекат дојде, он почне да њушка по зељћуту ал му се нос заљути оди биберат и исћија се. Кх-кххмм! Како се исћија, тека сас чело пљесне по онија камик и занесвести се. И ја си после дојдем да ји само зберем.

Тека ни је Мишко Кљувидрво л’гал са све кашљање. После се ми научимо дека ни он л’же, ама смо си пак обичали да га слушамо.

Кх-кхмм! Детиња работа.

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna...

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Mogu...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing