Mladi stranci vole Srbiju

Morate pročitati

SAD uvode nove vizne restrikcije radi ograničenja „porođajnog turizma“

Američka administracija objaviće nove vizne restrikcije sa ciljem ograničenja „porođajnog turizma“, po kojem žene dolaze da se porode u...

Ukoliko izgubite pasoš, lakše ćete moći da dođete do novog

Vlada Republike Srbije je saopštila da će građani kojima je ukraden pasoš, ili koji su ga izgubili, moći lakše...

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...
Marketing

Iz godine u godinu sve više mladih stranaca dolazi u Srbiju. Interesantni su im muzički festivali, neprestana zabava, ali i burna istorija naše zemlje. Sve je više onih koji se interesuju i za srpski jezik.

Srbija im zanimljiva

Dolaze autobusima, vozom ali i avionima (najviše vole da putuju jeftinijim avio prevoznicima Wizz Air, Germanwings, Niki… i kažu da se ludo provedu dok su u Srbiji.

Prilikom dolaska na Aerodrom „Beograd“ veseli su, bučni i jedva čekaju da „omirišu“ Beograd i Srbiju. Obavezno napomenu policiji na pasoškoj kontroli da im otisnu granični pečat u pasoš. Vole te pečate a kako kažu u Evropi ih više nema jer se putuje samo sa LK. Iako većina njih ima pravo da u Srbiju uđe na osnovu lične karte oni to ne žele, jer im je “potreban” otisak graničnog pečata-jednostavno ih obožavaju.

U Beogradu im se sve sviđa. Puno ljudi na ulicama, opuštena atmosfera, nasmejana lica (iako je kriza što im malo nije jasno-ali se nadaju da će “shvatiti” srpski mentalitet). Kafići i bašte su pune gostiju. Lepo je vreme.

Posećuju Kalemegdan, Avalu, hram Svetog Save, muzeje, splavove…Vole sve da vide, ali je ipak cilj njihovog dolaska -zabava i dobar provod.

Za žene u Beogradu kažu da su među najlepšim u Evropi. Jednostavno obožavaju ih.

Do ove godine i nismo ih toliko viđali u Beogradu. Prepoznatljivi su: patike, kratke pantalone, majica ili košulja kratkih rukava, i na leđima ogroman ranac. Obučeni su kao i mi, možda i lošije (u smislu da se ne opterećuju mnogo oko toga hoće li složiti boje i sl.). Nisu opterećni odećom i obućom. Vole jednostavnost. Ali zato obožavaju putovanja, provod i zabavu.

Za nekoliko stotina evra-kako sami kažu-odlično se provedu i obavezno kažu da će opet doći sledeće godine, kao i to da će obavezno povesti nekog novog ko nikada nije posetio Srbiju.

Šta kažu AFP i britanski Telegraf o Beogradu

Beograd je u poslednjih nekoliko godina postao prestonica zabave, a grad posećuje sve više stranaca, ocenili su francuska agencija AFP i britanski Telegraf u tekstovima o noćnom životu u glavnom gradu Srbije.Telegraf podseća da je vodič „Lonely Planet“ Beogradu dodelio titulu prestonice zabave. Više od 400.000 stranih turista posetilo je Beograd prošle godine, a očekuje se da će njihov broj ove godine biti veći, pre svega zbog uvođenja niskobudžetnih avionskih letova. Većina klubova, čak i najpopularnijih, ne naplaćuje ulaz, a cena pića je veoma pristupačna u poređenju s cenama u klubovima u zapadnoj Evropi.

Najčešći gosti dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Austrije, Grčke, Rusije, Velike Britanije. Ono što se svima njima najviše dopada u našoj prestonici jesu ljudi, atmosfera, noćni provod, reke i život pored Save i Dunava, ali i kulturne manifestacije.

Šta nam zameraju

Strani turisti nakon dolaska u Srbiju na Aerodromu
Strani turisti nakon dolaska u Srbiju na Aerodromu

Strani turisti uglavnom zameraju Beogradu nedostatak latiničnih natpisa na imenima ulica i stajalištima javnog gradskog prevoza.

Pisac ovog članka lično je, na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, posmatrao “pokušaj” stranca da dođe do stajališta gradskog autobusa sa linije 72.

Zaista vratolomno deluje za njih. Zbog toga ćemo u narednom periodu posetiti Aerodrom, fotografisati i napraviti mapu radi lakšeg snalaženja. Biće potrebno i našim građanima a ne samo strancima. Naravno ujedno ćemo i odgovorne upoznati sa zamerkama stranaca.

Valjda im neće biti teško da postave putokaze 🙂

Marketing
Marketing
Marketing

Vizni režim

Ambasade Srbije

Albanija Alžir Angola Argentina Australija Austrija Azerbejdžan Belorusija Belgija Bosna i Hercegovina Brazil Bugarska Kanada Kipar Kina Kongo, Demokratska Republika Hrvatska Kuba Češka Danska Egipat Etiopija Finska Francuska Nemačka Grčka Mađarska Indija Indonezija Iran Irak Izrael Italija Japan Kazakhstan Kenija Koreja, Južna Kuvajt Liban Libija Severna Makedonija Meksiko Crna Gora Maroko Mjanmar Holandija Nigerija Norveška Poljska Portugalija Rumunija Rusija Saudijska Arabija Slovačka Slovenija Južna Afrika Španija Švedska Švajcarska Sirija Tunis Turska Ukrajina Ujedinjeni arapski Emirati Velika Britanija Sjedinjene američke države Vatikan - Sveta Stolica Zambija

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Zahtev za...

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Mogu...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing