Mongolija – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Mongolije za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci od datuma prvog ulaska.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Mongoliju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci od datuma prvog ulaska.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci od datuma prvog ulaska.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza. Uslov za izdavanje vize je prethodno posedovanje vize zemlje u koju se ulazi posle Mongolije.


kada putujete u Mongoliju:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Posetioci koji u Mongoliji nameravaju da borave duže od 30 dana, treba da se prijave Uredu za imigraciju, naturalizaciju i strane državljane (Office of Immigration, Naturalization and Foreign Citizens). Za boravak duži od 180 dana neophodno je pribaviti dozvolu za duži boravak. Kazna ze prekoračenje dozvoljenog boravka, po isteku vize, može da ide i do 5 USD po danu prekoračenja.

Minimalna sredstva potrebna za boravak u Mongoliji su 50 USD dnevno.

U zemlju je moguće u gotovini uneti do 5.000 USD, uz obaveznu prijavu na carini pri dolasku.

U Mongoliju može da se unese:

  • 1 litar alkohola
  • 2 litra vina
  • 3 litra piva
  • 200 komada cigareta
  • 250 grama duvana.

Putno zdravstveno osiguranje za predviđeni period boravka u Mongoliji je neophodno. Potvrde o vakcinaciji generalno nisu potrebne, osim u posebnim situacijama (kao što je bila epidemija SARS-a). Od studenata i svih drugih koji u Mongoliji nameravaju da borave duže od 3 meseѕa, zahteva se test na AIDS.

Vredne stvari ne treba nositi sa sobom, niti veće količine novca, a umesto pešačenja gradom noću, bolje je uzeti taksi.

Srbija-Mongolija
Srbija-Mongolija udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing