Nova pravila za prtljag kod Viz Er (Wizz air)

Nova pravila za prtljag kod Viz Er (Wizz air)

Viz Er (Wizz Air) je objavio da uvodi novu politiku prtljaga čiji cilj je da olakša ukrcavanje u avion i garantuje svim putnicima besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona na svim letovima te kompanije od 1. novembra 2018. godine, saopštila je ta kompanija.

Podaci ove avio-kompanije pokazuju da kašnjenja zbog prtljaga utiču na preko 10.000 letova godišnje, kao i da se u poslednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje, kao i da sada svaki treći putnik Viz Era putuje na tri dana ili manje, navodi ta kompanija.

„Zbog kraćih putovanja, Viz Erovi putnici nose lagan i probran prtljag. Svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa točkićima, koja se može uneti u kabinu“, dodaja se.

Od 1. novembra svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe „Viz prioritet“ biti dozvoljeno da unesu i jedan kofer (55x40x23 cm).

„Na osnovu reakcija putnika i promena obrazaca putovanja, Viz Er je uveo čekirani prtljag težine do 10 kg kako bi omogućio udoban let po početnoj ceni od samo 7 evra“, navodi ta kompanija.

Nova politika prtljaga putnicima, kako se dodaje, omogućava da izaberu jednu od preko 50 opcija ručnog i čekiranog prtljaga na osnovu svojih ličnih sklonosti.

„Pozivamo svoje putnike da u prtljagu nose samo ono što je neophodno i kupe Viz prioritet, koji obuhvata jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) i jednu putnu torbu sa točkićima u kabini, prioritetno čekiranje i prioritetno ukrcavanje po početnoj ceni od samo 5 evra“, preporučuje kompanija.

Rezervacije bez „Viz prioriteta“ izvršene pre 10. oktobra za period putovanja nakon 1. novembra 2018. godine će biti ažurirane tako da omoguće besplatnu čekiranu torbu težine do 10 kg, dok će rezervacije sa čekiranim prtljagom dobiti status Viz prioriteta.

Viz Er veruje da će ovaj jasan pristup politici prtljaga doprineti udobnijem i bržem ukrcavanju, i boljem učinku avio-kompanije u pogledu polazaka na vreme.

„Sigurni smo da će naša raznovrsna ponuda koja podrazumeva preko 50 kombinacija za prtljag ispuniti lične potrebe naših putnika, koji će i dalje plaćati samo one usluge koje žele da koriste. Od 1. novembra ćemo i nastaviti da nudimo najjeftinije avio-karte sa 143 destinacije u 44 zemlje”, dodao je Johan Ejdhagen direktor marketinga u Viz Eru.