Novi Zeland – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Novog Zelanda za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci od datuma prvog ulaska.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz na Novi Zeland:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza osim ako u tranzitu kroz Novi Zeland putuje za Australiju i poseduje validnu australijsku vizu.


kada putujete na Novi Zeland:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za građane Srbije obavezna je viza za boravak na Novom Zelandu.

Od 18. januara 2013. godine zahtevi za vizu mogu se podneti elektronskim putem preko sajta IMIGRATION ili TTSNZVISA.

Visa Application Centre
TT Visa Services Ltd.
2nd flour
Mimet House
5 A Praed Street
London
W21NJ
UNITED KINGDOM
Tel:+44 203 582 74 99
E-mail: ttslondonnz@ttepl.com

Informacije o uslugama izdavanja viza mogu se naći i na: + 64 9 914 4100. Pasoš mora biti važeći 3 meseca pre napuštanja Novog Zelanda.

Podnosioci Zahteva za vizu moraju podneti dokaz o nameravanom boravku i definisanom periodu ostanka, putem turističkih vaučera, potvrda avio-kompanije ili turističke agencije o rezervaciji putovanja i plaćanju.

Potrebno je dostaviti i dokaz o posedovanju dovoljnih finansijskih sredstava tokom boravka na Novom Zelandu, minimum 1.000,00 NZD po osobi za mesec dana, ili 400,00 NZD po osobi, u slučaju da je smeštaj uplaćen. Unapred uplaćen hotelski vaučer ili priznanicu o uplaćenim sredstvima potrebno je pokazati i na ulazu u zemlju. Kao dokaz o posedovanju finansijskih sredstava priznaju se keš, putni čekovi, bankovni izvodi, važeće kreditne kartice sa ažuriranom potvdom o stanju.


Nema restrikcija pri unošenju stranog novca. Pri unošenju/iznošenju sume koji prelazi 10.000 NZD u gotovom, mora se popuniti izveštaj (Border Cash Report).

Unos životinja podleže zahtevnoj proceduri, pre unošenja u zemlju životinje obavezno borave u karantinu. Za sve informacije o postupku unosa životinja pogledati ovaj sajt.

Unos akcizne robe do vrednosti 700,00 NZD po osobi, dozvoljen bez carinjenja. Pored toga, dozvoljen je unos 50 cigareta, ili 50 grama duvana ili cigara. Od alkohola je dozvoljen unos tri flaše alkoholnih pića od 1,25 litra, koje ne smeju da sadrže više od 1,125 ml alkohola. Unos hrane, oružja, droga, životinjskih proizvoda ili životinja, biljnih proizvoda ili biljaka je zabranjen, kao i mesa, voća i meda.

Više informacija o carinskim formalnostima na sajtu Carine Novog Zelanda.


Međunarodni aerodromi: Okland, na Severnom ostrvu i Krajstčerč, na Južnom ostrvu, a nacionalni aerodromi su: Velington, Hamilton, Severni Hamilton, Danedin i Kvinstaun.

Postoji železnička linija koja vodi od Severnog do Južnog ostrva, sa korišćenjem feribota.

Putna mreža je razvijena.

Međunarodna vozačka dozvola se prihvata sa maksimalnim trajanjem do 12 meseci. Iznajmljivanje automobila dozvoljeno za lica iznad 25 godina. Vozi se levom stranom, saglasno saobraćajnim pravilima, tzv. “Road Code”. Maksimalna dozvoljena brzina na auto putu je 100 km/h.


Preporučujemo je da obezbedite putno osiguranje koje će pokriti obavezno zdravstveno osiguranje za slučaj nesreće i bolesti.

Struja je napona 230/240 V, AC 50 Hz. Potrebni su vam adapteri za sve aparate. Za prenosive personalne računare potreban je utikač RJ45 za kompjuter i adapter sa 2 ili 3 utičnice za struju.

Srbija-Novi Zeland
Srbija-Novi Zeland udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing