Otvoren Konzulat Republike Srbije u Slovačkoj Republici

Otvoren Konzulat Republike Srbije u Slovačkoj Republici

U gradu Martinu je, 22. januara 2018. godine, svečano otvoren Konzulat Republike Srbije u Slovačkoj Republici, na čelu sa počasnim konzulom dr Mojmirom Vrlikom

Shodno utvrđenoj diplomatskoj proceduri, priređena je svečana ceremonija otvaranja Konzulata i primopredaje patentnog pisma i egzekvature. Zamenik pomoćnika ministra za konzularne poslove Vera Vukićević je uručila, u ime Ministarstva spoljnih poslova, počasnom konzulu patentno pismo i ovlašćenje za rad na teritoriji Žilinskog, Banskobistričkog i Trenčinskog samoupravnog regiona. Time je Konzulat Republike Srbije započeo sa radom.

Konzulat Republike Srbije

Konzulat Republike Srbije

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Narodne skupštine Slovačke Republike i gradonačelnik grada Martina Andrej Hričijar, direktor Odeljenja za konzularne poslove u Ministarstvu inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike, ambasador Martin Bezak, predsednica Žilinskog samoupravnog regiona Erika Jurinova, gradonačelnik grada Žiline i poslanik u Narodnoj skupštini Slovačke Republike Igor Homa, ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Republici Šani Dermaku, istaknute ličnosti iz javnog života, predstavnici konzularnog kora, kao i drugi zvaničnici Slovačke Republike.

Simon

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group