Otvoren Konzulat Republike Srbije u Slovačkoj Republici

Konzulat republike srbije
Svečana ceremonija otvaranja Konzulata

U gradu Martinu je, 22. januara 2018. godine, svečano otvoren Konzulat Republike Srbije u Slovačkoj Republici, na čelu sa počasnim konzulom dr Mojmirom Vrlikom

Shodno utvrđenoj diplomatskoj proceduri, priređena je svečana ceremonija otvaranja Konzulata i primopredaje patentnog pisma i egzekvature. Zamenik pomoćnika ministra za konzularne poslove Vera Vukićević je uručila, u ime Ministarstva spoljnih poslova, počasnom konzulu patentno pismo i ovlašćenje za rad na teritoriji Žilinskog, Banskobistričkog i Trenčinskog samoupravnog regiona. Time je Konzulat Republike Srbije započeo sa radom.

Konzulat Republike Srbije
Konzulat Republike Srbije

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Narodne skupštine Slovačke Republike i gradonačelnik grada Martina Andrej Hričijar, direktor Odeljenja za konzularne poslove u Ministarstvu inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike, ambasador Martin Bezak, predsednica Žilinskog samoupravnog regiona Erika Jurinova, gradonačelnik grada Žiline i poslanik u Narodnoj skupštini Slovačke Republike Igor Homa, ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Republici Šani Dermaku, istaknute ličnosti iz javnog života, predstavnici konzularnog kora, kao i drugi zvaničnici Slovačke Republike.

1 KOMENTAR

  1. Nadam se da će naši ljudi tamo imati koristi od ovog konzulata. Ipak mi živimo ovde na Balkanu dosta isprepletano, pa je lepo mati ovakvo mesto gde se možete obratiti za sve informacije i pomoć ukoliko vam je potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime