Počeo Egzit, procedura komplikovanija, ali bez velikih redova

Počeo Egzit, procedura komplikovanija, ali bez velikih redova

Kapije Petrovaradinske tvrđave otvorene su sinoć, kada je i počeo 20. muzički festival Egzit (EXIT) u Novom Sadu, posle godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa. Kako je javila reporterka N1, ove godine je zbog pandemije procedura na festivalu komplikovanija.

Čast da otvore festival danas imaju popularni di-džej izvođači Ameli Lens, Snake i Roni Size na pozornici Main Stage, uz domaću elektro alternativnu rok grupu Buč Kesidi, hrvatske rok pankere Hladno pivo i pop trep zvezdu iz Bosne – Senidah.

Kako je javila reporterka N1, na otvaranju, prve večeri, nema gužvi, počeli su da se stvaraju redovi, ali se procedura prolazi brzo, jer su najteži deo u vezi s procedurama posetioci već prošli.

Naime, osim vaučera, za ulazak na Egzit traži se i zeleni digitalni sertifikat, a nevakcinisani moraju da imaju negativan PCR ili antigenski test. Egzit je za one koji dođu na festival obezbedio besplatno antigensko testiranje.

Nije zabeležen nijedan slučaj zaraze na početku prve večeri.

Što se tiče ostalih mera, sve što vazi za državljane Srbije, važi i za posetioce EXIT-a.

PR festivala rekao je da se ne plaši širenja zaraze, i da će po istim principima kao na Egzitu, biti organizovani svi ostali festivali u svetu.

Novi Sad je pun turista, stan na dan nemoguće je naći za manje od 200 evra, a cene luksuznih vila kreću se i do više od 1.000 evra za noć.

Šta su rekli neki od posetilaca Egzita i Novog Sada:

Do kraja festivala, 11. jula, nastupiće Dejvid Geta, di-džej Snejk, Sabaton, Roni Sajz, Jonas Blu, Pol Kalkrebrener, Tiga, Solomun, Ameli Lens, Maseo Pleks, Robin Šulc…

Pred publiku stižu i „Lajbah“, Amira Medunjanin, „Hladno pivo“, Rundek i ekipa, Senidah, „Obojeni program“, „Lav hanters“, „Remedi“, Vojko V, „Buč Kesidi“, „Sanšajn“ i drugi.

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group