Putovanje u Temišvar

Morate pročitati

SAD uvode nove vizne restrikcije radi ograničenja „porođajnog turizma“

Američka administracija objaviće nove vizne restrikcije sa ciljem ograničenja „porođajnog turizma“, po kojem žene dolaze da se porode u...

Ukoliko izgubite pasoš, lakše ćete moći da dođete do novog

Vlada Republike Srbije je saopštila da će građani kojima je ukraden pasoš, ili koji su ga izgubili, moći lakše...

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...
Marketing

Jednodnevni izlet u Temišvar (Rumunija) uplatile smo preko agencije “Lavli travel” iz Beograda (koju nam je preporučila jedna drugarica).

Puna cena izleta je 2500 dinara ali ako je online rezervacija, cena je 950 dinara (+ osiguranje 120 dinara, što je ukupno 1070 dinara po osobi).

Polazak za Temišvar bio je predviđen 18.03.2012. godine u 06,00 časova ispred hotela “Kontinental” u Beogradu. Nakon okupljanja ispred pomenutog hotela, u 06,00 časova smo autobusom iz Beograda krenuli put Temišvara, preko Pančeva i Vršca.

Rezervaciju smo izvršile par dana pred polazak.

Posle dva sata vožnje, usledila je kraća pauza na benzinskoj pumpi na izlasku iz Vršca (14 km od graničnog prelaza “Vatin”).

Oko 10,30 časova smo se našli na graničnom prelazu “Vatin”, gde je nekih 20 minuta od strane naše granične policije trajala granična kontrola, nakon koje smo se uputili ka rumunskom graničnom prelazu “Moravita”.

S obzirom da se radi o zemlji članici EU koja prva vrši graničnu kontrolu lica i vozila na ulazu u zemlju, odnosno u EU, kontrola na rumunskoj granici je trajala nešto duže, nekih 45 minuta. Nakon kontrole na srpsko-rumunskoj granici, putovanje se, preko ravničarskog predela i manjih sela nastavlja do Temišvara, odnosno još 60 km.

Oko 11,00 časova po lokalnom vremenu (Rumunija je u odnosu na Srbiju +1h) stigli smo u Temišvar. Vođa puta nas je uputio do zgrade Opere i Nacionalnog teatra, gde će nas sačekati lokalni vodič.

Lokalni vodič, Rumun po poreklu, koji prilično dobro govori srpski, ljubazno nas je informisao o nekim pojedinostima:

–   da je zgrada Opere u Temišvaru jedina u kojoj se izvodi predstave na rumunskom, mađarskom i nemačkom jeziku,
–   da u Temišvaru živi veliki broj Srba i da dobar deo stanovništva razume i govori srpski jezik,
–   da je nacionalna valuta lei i da je odnos prema evru 1: 24. Novčanice su izrađene od specijalnog papira koji se ne može pocepati, može samo da se savija ali nikako da se pocepa.

Nakon razgledanja i fotografisanja užeg centra grada, obišli smo Sabornu crkvu srpske pravoslavne crkve posvećenu Sv.Đorđu, nakon čega smo imali slobodno vreme za obilazak šoping mola “Ilulius”.

U 18 časova smo krenuli za Beograd. Putovanje se odvijalo istom trasom, i opet bez dužeg zadržavanja na graničnim prelazima. U Beograd smo stigli oko 22,30 časova.

Toliko od mene za sada. Pozdrav. Martina

Temišvar Rumunija
Temišvar, udaljenost

Marketing
Prethodni tekstСопот
Sledeći tekstTežina tokom trudnoće
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Ambasade Srbije

Albanija Alžir Angola Argentina Australija Austrija Azerbejdžan Belorusija Belgija Bosna i Hercegovina Brazil Bugarska Kanada Kipar Kina Kongo, Demokratska Republika Hrvatska Kuba Češka Danska Egipat Etiopija Finska Francuska Nemačka Grčka Mađarska Indija Indonezija Iran Irak Izrael Italija Japan Kazakhstan Kenija Koreja, Južna Kuvajt Liban Libija Severna Makedonija Meksiko Crna Gora Maroko Mjanmar Holandija Nigerija Norveška Poljska Portugalija Rumunija Rusija Saudijska Arabija Slovačka Slovenija Južna Afrika Španija Švedska Švajcarska Sirija Tunis Turska Ukrajina Ujedinjeni arapski Emirati Velika Britanija Sjedinjene američke države Vatikan - Sveta Stolica Zambija

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Zahtev za...

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Mogu...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing