Ruanda – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Ruande za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Ruandu:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Ruandu:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za nosioce običnih pasoša viza za Ruandu košta 60 američkih dolara. Vize se mogu dobiti u DKP Ruande u inostranstvu ili online preko ovog sajta, odnosno Ambasadi Ruande u Berlinu. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci, dok je za regulisanje boravka rok važenja pasoša 1 godina.

Za dobijanje vize potrebno je posedovati “žuti karton” Svetske zdravstvene organizacije (vakcina protiv žute groznice).

Unošenje i iznošenje lokalne valute je zabranjeno, ali nema ograničenja za unošenje konvertibilnih valuta.

U zemlju je dozvoljeno unošenje 200 cigareta i 1 litar alkoholnog pića.

Unošenje narkotika, pornografskog materijala i vatrenog oružja je zabranjeno.

Iznošenje živih životinja, kao i proizvoda od zaštićenih životinjskih vrsta (koža, korali, slonovača…) je zabranjeno i može dovesti do zatvorske kazne.


Jedini međunarodni aerodrom u Ruandi je u glavnom gradu Kigaliju. Železnička mreža ne postoji. Zbog nerazvijenosti putne mreže preporučujemo upotrebu terenskih vozila. Za putovanja između naseljenih mesta mogu se koristiti lokalni autobusi. U Ruandi se vozi desnom stranom.

Treba se čuvati džeparenja i sitnih krađa. Ne preporučuju se putovanja u delove zemlje koji se graniče sa Demokratskom Republikom Kongo.

Korišćenje međunarodnih platnih kartica (VISA i sl) u Ruandi je moguće, naročito u boljim hotelima, restoranima, samoposlugama i slično. Mogu se menjati samo novije novčanice američkog dolara.

Preporučuje se putovanje u Ruandu posredstvom turističkih agencija dok se za individualna putovanja treba temeljnije pripremiti i informisati. U Ruandi, sem lokalnog jezika, u Kigaliju i nekim drugim turističkim destinacijama može se sporazumevati na engleskom jeziku, ali je i dalje najrašireniji strani jezik francuski.

Srbija-Ruanda
Srbija-Ruanda udaljenost

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing