Samoa – vizni režim

Samoa – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Samoe za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Samou:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Samou:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Misiji Samoe pri OUN u Njujorku: Permanent Mission of Samoa to the United Nations, 800 Second Avenue, Suite 400J New York, New York 10017, Telefon: (212) 599-6196,  Email: samoa@un.int  Sajt: www.un.int/samoa

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci. Isto važi i za regulisanje boravka.

Savetuje se uobičajena doza opreznosti pri putovanju na ovo pacifičko ostrvo, iako treba imati u vidu opasnosti od prirodnih nepogoda (sezona ciklona od novembra do aprila, kao i opasnost od tropskih ciklona tokom cele godine). Poseban oprez treba imati zbog bolesti koje se prenose ubodom komaraca. Zabeleženi su slučajevi fizičkog i seksualnog nasilja prema strancima i savetuje se oprez pri putovanju, posebno noću.

Pogledajte na slici vremensku prognozu tokom cele godine:

Vremenska prognoza za Samou. Tokom cele godine temperatura je od 24 do 30 stepeni celzijusa. Uvek toplo. Proverite da li je potrebna viza za Samou na sajtu www.koznazna.com i kako do Samoe otputovati.

Vremenska prognoza za Samou. Tokom cele godine temperatura je od 24 do 30 stepeni celzijusa.

Srbija-Samoa

Srbija-Samoa udaljenost