СИЕМЕНС илити деценију како на Телеком давам паре

Morate pročitati

Šta je Transportna zajednica i kakav je njen značaj za Srbiju?

Sedište Stalnog sekreterijata Transportne zajednice otvoreno je u Beogradu polovinom septembra 2019. godine i predstavlja prvu međunarodnu instituciju u...

Bugarski pasoš srpskim državljanima propusnica u bolji život

Da bi se domogli posla i pristojnijeg života u nekoj od zemalja EU, stekli pravo na besplatno studiranje i...

SAD uvode nove vizne restrikcije radi ograničenja „porođajnog turizma“

Američka administracija objaviće nove vizne restrikcije sa ciljem ograničenja „porođajnog turizma“, po kojem žene dolaze da se porode u...
Пирке Блогер
Пирке Блогерhttps://www.koznazna.com/category/pirke
Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ.
Marketing

Не дан’шњи д’н, можда има десет ил једанаес године, сам си купил први мобилни. Леле радос’, телефон а без кабал.

Антена се отранчила да си с њу мож уши ч’чкаш, а пластиката јака да камање дробиш, марка Сименс (башта ми беше рек’л да ако мора да се купује то буде Сименс јер се у фамилију чува транзисторче иста марка које је веч испратило на гробишта генерацију и по, а никад му неје требал мајстор).

Турим га у џеп,кренем у град па се по сто пута препипујем да видим тува ли је. Два пута падам и толко се строшим само зато што избегавам да паднем на туја страну куде сам мобилнити турил.

У почетку нес’м имал ни кога да окам па исцимујем фиксни, а мојити се брзну мисле некој ђи ока. Мож се каже да сам с такву занимацију престал под зор јер кад мајћа ми провали каква је работа утепа душу у мене.

Сечам се као да је јуче било, Ања још радеше, летњо време, ноч, жега а ја глумим шмекера излезал сам и као оратим с некога. Тува ми се прикалеми једно девојче и то је мој први сусрет сас спонзоруше. Леле, како се зајебала, мислела је да пливам у паре, а у мене само 200 динара и мобилни. И са ђу често сретнем, води дечишта некаква, ваљда су њојна.

Компјутер сам тегај мог’л само да сањам и мобилни је бил мој једини прозор у свет високе технологије и фенси друштва.

Побегнемо од час, отидемо с друштво у кафић па натурамо мобилнити, оно све цигла до циглу, нема куде конобарат каве да спушти и мислимо са смо најјачи, сви само у нас гледају. Са ми смешно и још не могу да поверујем да сам толћи сељак бил, можда сам и још ал сам то толко потиснул у себе да га ни Фројд с хипнозу не мож извлече. Да са из ову перспективу сам себе сретнем тека у кафић, уватил би се за уво и уз шамар пратил дома.

Фејсбук тегај неје бил ни у плану (Цукенберг се там’н одлучувал да ли да уписује факс ил да га зајебе) и морали смо да упознајемо девојчетија, веровали или не, УЖИВО. Ништа чатовање, ништа лајковање, ништа шеровање… ако си писмен напишеш писмо и пратиш га па чекаш три недеље док се поштарат смилује да ти донесе одговор (ако ти уопште и одговори).

И кредитат тегај беше много скуп и доплачоваше се тека што се купуваоше онеја картице с допуну па окнеш 064777 и укуцујеш бројат… веза пуца по сто пута… стигнеш до пола бројеви оно се прекине… кад укуцаш целити оно каже да неје исправно… кад допуната пројде чекаш три сата док ђу активирају. Оваја електронска допуна је била у повој и сви су били скептични према њу. Комшија беше развртел теорију да ни с туја електронску допуну мож прате, збирају подаци и покваре мобилнити када им се ћефне (еј га са работи у општину и поје другу песму у уста ли га увлакачка).

Не дал Бог да се заљубиш па да и девојчето има мобилни, порука три динара, допуна 200 па се тачно рачуна за колко има поруће и мора да смишљаш ефикасне реченице, да се не расплињујеш јербо си га надрљал. Једно време бео спал с мобилнити. До 6 ујутру си шаљемо срцетија па после на електротехнику ми Мацола све ск’лца главу од бијење јер мислим да сам на српски.

Пројдоше године, променише се и мобилни, ал ја си још чувам онија старити и понекад турим у њега картицуту па се сечам убава времена. Да овија новити што са имам толко испије пиво, ваља се у блато, котрља низ степенице, пада у WЦ шољу… до са би се милион пута покварил са никакве шансе за поправку, ал Сименсат јок.

У картицуту ми има једна порука коју никад нес’м избрисал, а која се види само кад ђу турим у Сименсат, то је порука од једну моју голему, никад прежаљену љубав. Ана, само да знајеш бројат нес’м мењал, колко сам чул неси се удала па ме тека обрни некад. Волел би да се чујемо.

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Ambasade Srbije

Albanija Alžir Angola Argentina Australija Austrija Azerbejdžan Belorusija Belgija Bosna i Hercegovina Brazil Bugarska Kanada Kipar Kina Kongo, Demokratska Republika Hrvatska Kuba Češka Danska Egipat Etiopija Finska Francuska Nemačka Grčka Mađarska Indija Indonezija Iran Irak Izrael Italija Japan Kazakhstan Kenija Koreja, Južna Kuvajt Liban Libija Severna Makedonija Meksiko Crna Gora Maroko Mjanmar Holandija Nigerija Norveška Poljska Portugalija Rumunija Rusija Saudijska Arabija Slovačka Slovenija Južna Afrika Španija Švedska Švajcarska Sirija Tunis Turska Ukrajina Ujedinjeni arapski Emirati Velika Britanija Sjedinjene američke države Vatikan - Sveta Stolica Zambija

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Zahtev za...

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Mogu...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing