Slobodno tržište kanabisa otvoreno u Kanadi

Slobodno tržište kanabisa otvoreno u Kanadi

Kanada je, posle Urugvaja, postala druga zemlja u svetu koja je legalizovala kanabis, a prodaja je počela danas u ponoć.

Slobodno tržište kanabisa je otvoreno, iako postoje pitanja u vezi sa uticajem na zdravlje stanovništva, zakon i javnu bezbednost.

Petnaest miliona domaćinstava primilo je obaveštenja o novim zakonima i informacije iz kampanje koja je vođena na nacionalnom nivou, preneo je BBC.

I dalje postoji bojazan, naročito u vezi s time da li je policija spremna da spreči vožnju pod uticajem marihuane. Kanadske provincije mesecima su se pripremale za ukidanje zabrane kanabisa.

Urugvaj je do sada bio jedina država koja je legalizovala ovu drogu, a Portugalija i Holandija su je dekriminalizovale. Provincije su odgovorne za definisanje detalja o tome koliko se marihuane može kupiti i konzumirati pod njihovom jurisdikcijom.

Radnje u provinciji Njufaundlend, na krajnjem istoku Kanade, otvorile su se u ponoć i prve počele legalno da prodaju kanabis.

Ontario, najmnogoljudnija provincija, dobiće prve radnje sa marihuanom tek na proleće, ali će stanovnici moći da naručuju kanabis putem interneta.

Britanska Kolumbija, jedna od provincija sa najvišom stopom upotrebe kanabisa, imaće od danas samo jednu specijalizovanu radnju.

Inače oko 15 odsto Kanađana konzumira kanabis.


Pročitajte i ove članke vezane za upotrebu marihuane:

– Kalifornija legalizovala marihuanu

Travu će u Kaliforniji moći da kupe osobe starije od 21 godine, a pojedinci će moći da uzgajaju do šest biljaka i sa sobom nose do tri grama droge… više pročitajne na OVOM LINKU.

– Uživanje marihuane u turističkoj ponudi

Nevada, jedina država SAD-a gde su ozakonjeni i kockanje i prostitucija, dodaje uživanje marihuane svom popisu dopuštenih poroka za odrasle, a prodaja bi trebalo da počne u subotu u desetinama prodavnica…više pročitajne na OVOM LINKU.

Simon

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group