Strah od letenja možete pobediti na beogradskom aerodromu

Strah od letenja možete pobediti na beogradskom aerodromu

Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ postavljen je profesionalni simulator putničkog aviona „boing 737-800“, koji će služiti za obuku pilota, stjuarda i stjuardesa, ali i građanima koji imahu strah od letenja.

Instruktor letenja, pilot i idejni tvorac ovog simulatora Života Zuvić rekao je novinarima da simulator pruža priliku svim putnicima koji imaju strah od letenja da se tog straha oslobode, a za one željne adrenalina da dožive novo iskustvo.

Zuvić je kazao da putnički avion „boing 737-800“ spada u red novije generacije i dodao da je izuzetno bezbedan što ga čini najzastupljenijim i najkomercijalnijim avionom na svetskom vazduhoplovnom nebu.

– Ovaj avion, takođe, pilotima zadaje mnogo muke, u mogućnosti je da izazove 1.026 različitih kvarova na kojima testiramo naš letački kadar – rekao je.

Zato, objašnjava Zuvić, simulator je neophodan kako bi se piloti koji se pripremaju za „boing“ dobro obučili za letenje.

U originalnoj verziji tog tipa aviona kapacitet je 183, njegova težina iznosi 79 tona, a visina koju može da dostigne je 40.000 fita.

Predstavljanju simulatora na Terminalu 2 prisustvovao i v. d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević, koji je ukazao da tom uslugom beogradski aerodrom staje rame uz rame sa londonskim, berlinskim, briselskim i pariškim aerodromom.

– Postavljanjem simulatora letenja, pružamo jednu potpuno novu i inovativnu uslugu koja ima za cilj da svim posetiocima beogradskog aerodroma omogući da se kvalitetno zabave – rekao je on.

Sa aerodroma poručuju da će građanstvo svakog dana od 7 do 22 sata moći da „pilotira“, te da će desetominutni krug oko Beograda, sa poletanjem ka Avali i sletanjem iz pravca Ade Međice koštati oko 2.500 dinara.