Свастићине шушпе и крофне

Morate pročitati

SAD uvode nove vizne restrikcije radi ograničenja „porođajnog turizma“

Američka administracija objaviće nove vizne restrikcije sa ciljem ograničenja „porođajnog turizma“, po kojem žene dolaze da se porode u...

Ukoliko izgubite pasoš, lakše ćete moći da dođete do novog

Vlada Republike Srbije je saopštila da će građani kojima je ukraden pasoš, ili koji su ga izgubili, moći lakše...

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...
Пирке Блогер
Пирке Блогерhttps://www.koznazna.com/category/pirke
Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ.
Marketing

Волим, бре, кад дојде новембар месец и кад убаво зајесени и кад на снег примирише. А знајете ли што?

Не сечате се? Почне свињокољ, па кад крену зимсћете славе… Претакамо се једни при друђи,  једење, пијење, шољћање и смеј колко очеш. Пијемо грејану рећију и мезимо сас туршију. Почнемо прво оди Света Петку или што би се рекло оди Пејчин дн, па наставимо сас Светога Луку, па дојде Миторвдан – тегај се ајдуцити расгављају, па Свети Ранђел – њему се жито не вари, јоште је жив, па Ваведење, па стигну Свети врачи, а кад дојде Свети Никола он докара снег на кола. И све тека до Светога Трифуна, тојест, до Зарезоју. Е, тегај га зарежемо са све.

Што се мене тиче, да кажемо јел млого волимда идем на Светога Димитрију у Ђерам, код мојега баџенака Јевстатију из Чиниглавци. Неје ми толко угодно због њега колко ми задовољство преставља ка ме свастика Смиља почне кокри, па се врти окол мен и кани ме сас онова што је при њу најубаво:

  • Ајде, 6ате, да се чокнемо! Виџ да ли сам ђу добро загрејала. Ако несм, поврни ми ђу, да ђу догрејем.

И тека се ми чукамо. Додуше, чукају се и друђи, мислим, госијање. За здравље. Слава је за това. И тека, почне и обед, а свастика наставља да ме кани:

  • Изволи, бате, суни се! / Немој да се срамујеш! Целу ноч сам ђу плнила само за тебе. Знам да ђу млого волиш, исто као и мој Јеста. Ми смо си наши, ако очеш бркни одоздол, да ти буде поблаго  – мој Јеста тека воли.
  • Исто и ја тека волим моје свастиће. Него мора да се напазујем и место да остављам за онова време ка требе да ми дадеш бутат- одговорам ја како с тар лисичк.
  • Одма че ти га покажем. не требе два пути да ми кажеш. Гпедај какво ти давам! Гпедај колко је меснат, дорима се тресе!

И тека си време прооди у орату и у смејање и стане некој заман. Дојде време и за благото. Е тегај ме свастика, Смиља, најумилно кани:

  • Еве ти, бате, да се малкачко забпажиш. Пипни ђи! Изгпеда ми да су малко омекнуле и као да су малко кљопнуле. У задње време некако ми лоше испадају. Несу ми чврсте како кад сам била у младе године.
  • Ништа не мари свастиће, Смиљо. Ја несм манџија. Мене пасују свакако – одговарам ја и смејем се поди 6рк.

Ајде, сечајте се сами сас какво ме је капила моја свавстика. Ајде, на онија што не мож да се сете че да њим кажем: канила ме је сас грејану рећију, сас 6утане шушпе, сас прасећи бут и сас крофне.

Видите ли са зашто си ја поштујем баџу и свастику и што толко вопим да идем при њи на славу. Е, али на Светога Николу они дооде на славу при мен па тегај моја Стојанка кани баџенака Јесту, како и свака друга добра свастика:

  • Ајде, бате, пробај ми рибуту! Малко ми је загорела, па ђу прво протрљај сас прсти, да омекнеје.

А ви? Волите ли да идете на славе?

Поздравља ви се Риста Бамбус из Протину малу.

Извор: Слобода

Marketing
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna...

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Mogu...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing