Da li je potrebna viza državljanima Tajlanda za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz na Tajland:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana od datuma ulaska.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu potrebna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete na Tajland:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Konzulatu Kraljevine Tajlanda u Beogradu.

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti za 6 meseci duži od perioda na koji se traži viza, odnosno 18 meseci u cilju regulisanja boravka.

Pri ulasku treba prijaviti carini iznos veći od 20.000 USD.

Državljanima Republike Srbije, koji borave ili nameravaju da putuju na Tajland, savetuje se da budu oprezni i izbegavaju boravak u oblastima gde je na snazi vanredno stanje. Preporučuje se brižljivo čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Ukoliko budu opljačkani potrebno je kontaktirati policiju na broj 191.

Svi zainteresovani građani Srbije mogu se obratiti za informacije i Ambasadi Republike Srbije u Džakarti, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Tajland.

Zbog tropske klime raširene su infektivne bolesti, posebno u unutrašnjosti zemlje. Hranu treba konzumirati samo na proverenim mestima.

Srbija-Tajland
Srbija-Tajland udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime