Da li je potrebna viza državljanima Tajvana za ulaz u Srbiju:

Od juna 2009. godine državljanima Tajvana neće se izdavati vize u DKP Srbije, već će im se izdavati “Potvrda” u 2 primerka, sa kojim će dolaziti u Srbiju. Granična policija potvrdu će overiti graničnim pečatom i time je ulaz u Srbiju odobren. Overeni primerak potvrde državljanin Tajvana dužan je da prilikom napuštanja teritorije Srbije preda graničnoj policiji.

Moguće je potvrdu dobiti i za više ulaza/izlaza. Rok važnosti se ograničava na 1 godinu u okviru koje se može ulaziti neograničen broj puta s tim da ukupan boravak u Srbiji ne pređe 180 dana.


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz na Tajvan:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza


kada putujete na Tajvan:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Taipei Representative Office u Budimpešti.

Taiwan Embassy, 1088 Budapest, Rákóczi út 1-3./II. Hungary

USLOVI ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA VIZU za turističke svrhe:

  • obrazac za vizu: preuzmite sa OVOG LINKA. Po preuzimanju ispunjenog obrasca, odštampajte ga i potpišite.
  • 2 fotografije u boji (fotografije dobrog kvaliteta, veličine 3,5×4,5 cm, sa svetlom pozadinom)
  • Rezervacija povratne avionske karte
  • Izvod iz banke
  • Hotelska rezervacija
  • Pasoš (koji vredi najmanje šest meseci pre polaska u Tajvan)
  • Fotokopija pasoša (strana sa ličnim podacima)
  • Taksa za izdavanje vize.

Nakon preliminarnog pregleda zahteva, možda će se tražiti dostava dodatne dokumentacije. Dokumentacija se neće vraćati, tako da napravite kopije ukoliko vam trebaju.

Način za dostavljanje zahteva:

  • lično
  • putem zastupnika: Potrebno je ovlašćenje na engleskom ili kineskom jeziku. U dokumentu moraju biti naznačeni lični podaci zastupnika (ime i prezime, datum rođenja, broj pasoša/lične karte).

Kurirske službe se ne mogu koristiti za podnošenje zahteva.

Taksa za vizu za jedan ulazak:

  • sa normalnim trajanjem procedure (3 radna dana ako su svi dokumenti u redu): 50 USD (ili 13500 HUF)
  • sa ubrzanom procedurom (1 radni dan ako su svi dokumenti u redu) 75 USD (ili 20250 HUF)

Plaćanje za vizu se mora izvršiti u gotovini. Potrebno je da donesete tačan iznos.

Imajte u vidu da nisu u mogućnosti da menjaju novac niti da prihvatju novčanice američkih dolara štampane pre 2004. godine.

Radno vreme:
Ponedeljak – Petak: 9:30 – 12:00

Kontakt informacije Konzularnog Odeljenja:
Tel.: +36-1-266-2884 / +36-1-266-4817
Email: consular@tro.hu

Srbija-Tajvan
Srbija-Tajvan udaljenost

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime