Trajna zabrana letenja zbog nepoštovanja jednog pravila?

Morate pročitati

Ukoliko izgubite pasoš, lakše ćete moći da dođete do novog

Vlada Republike Srbije je saopštila da će građani kojima je ukraden pasoš, ili koji su ga izgubili, moći lakše...

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...
Marketing

Korišćenje telefona pri poletanju i sletanju može da izazove smetnje u radio komunikaciji između posade i kontrolom leta što može da ugrozi bezbednost tog i drugih letova u blizini, smatraju stručnjaci.

Ovo je razlog iz kog se putnici mole da isključe svoje telefone ili da uključe režim letenja (flight mode). Ta molba je zapravo naredba koja putnicima veoma teško pada.

Njih 67 odsto isključi telefon, a 27 odsto uključi režim letenja. Ostatak putnika nastavlja da telefonira, piše poruke i surfije čak i nakon zahteva da sa tim prestanu.

Muškarci su čak dva puta neposlušniji od žena kada se radi ignorisanju ovog važnog pravila.

Tri četvrtine putnika koji svoj telefon odmah ugase veruju da njihov uređaj može da ugrozi normalno funkcionisanje leta, dok je 14,5 odsto ubeđeno da avion može da padne ako se koristi telefon, a među njima je najviše milenijalaca.

A 13 odsto putnika smatra da mobilni telefoni ni na koji način ne utiču na let ili radio komunikaciju, pokazalo je istarživanje All Home Connections telekomunikacione kompanije.

Putnici koji poštuju ovo pravilo su se izjasnili da ih nervira, ali i plaši kada neko i pored upozorenje ne prestaje da koristi mobilni telefon.

Ono što se ispostavilo kao najiritantnije, čak 83 odsto, jeste slušanje glasne muzike ili gledanje video snimaka bez slušalica.

Jako osvetljeni ekrani telefona, tableta ili laptop računara su takođe visoko na listi iritirajućih stvari. Posebno u toku noćnih letova kada svetlost deluje zaslepljujuće na ostale putnike, piše “Travel magazin“.

Zabrana korišćenja telefona traje sve dok avion nakon što sleti ne dođe do pozicije u kojoj se u potpunosti zaustavi.

Pored toga, mnogi putnici telefoniraju čim se avion spusti na pistu ili neposredno pred poletanje, što nervira šest od deset putnika.

Oni koji ozbiljno shvataju ovo pravilo, su se izjasnili da bi trebalo oduzimati telefone ili naplaćivati kazne za ovaj prestup.

Oko 1,5 odsto putnika smatra da osobama koje ne poštuju pravila u avionu treba trajno zabraniti da lete.

Marketing
Izvorb92
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna...

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza Maksimalan boravak: 90 dana Mogu...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing