Da li je potrebna viza
Da li je potrebna viza

Proverite da li Vam je potrebna viza za ulazak u Republiku Srbiju na našem sajtu u delu Putovanja – Vizni režim.

Zahtev za vizu se podnosi u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u inostranstvu.

Opšti uslovi za izdavanje vize:

1. važeći pasoš (pacoš mora biti važeći najmanje 90 dana od dana izdavanja vize);
2. pozivno pismo:
› za privatnu posetu – pozivno pismo overeno od nadležnog organa Republike Srbije;
› za poslovnu posetu – pozivno pismo kompanije u Srbiji;
› za turističku posetu – potvrda turističke organizacije o plaćenom aranžmanu (vaučer ili druga potvrda o uplati);
3. popunjen obrazac zahteva za vizu – (PDF);
4. fotografija (dimenzija 3.5 h 4.5 cm);
5. rezervacija povratne karte ili itinirer (kopija vozačke dozvole i osiguranje ukoliko se putuje automobilom);
6. dokaz o posedovanju finansijskih sredstava za boravak u Srbiji;
7. zdravstveno osiguranje;
8. taksa za izdavanje vize.

Za izdavanje tranzitne vize potrebno je posedovanje vize države u koju se ulazi posle tranzita kroz Srbiju. Ukoliko viza za tu državu nije potrebna, neophodno je pružiti drugi dokaz o svrsi putovanja u datu zemlju.

Diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Srbije zadržavaju pravo da zatraže dodatnu dokumentaciju prilikom podnošenja zahteva za vizu. Nepotpuni zahtevi za vizu neće biti prihvaćeni.

Za više informacija u vezi sa izdavanjem viza potrebno je kontaktirati najbliže diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime