Vežbe za podmlađivanje lica

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Zatezanjem mišića oko očiju, brade, obraza odložićete stvaranje bora

Ukoliko želite da odložite opuštanje mišića lica, počnite na vreme da im posvećujete neophodnu pažnju. Redovnim vežbanjem može za kratko vreme da se postigne efekat učvršćivanja, podizanja i podmlađivanja. Aktivnost koju mnogi nazivaju i “joga za lice” popraviće tonus i ojačaće mišiće ove regije.

Na licu se nalazi 57 mišića, a gravitacija počinje da deluje na njih već oko petnaeste godine. Zato stručnjaci smatraju da ne treba preterano odlagati prvi trening.

Za vežbanje treba izdvojiti 15 do 20 minuta. Prve tri nedelje radite ih svakodnevno, a zatim u naredna dva meseca preporučuje se da se rade pet puta nedeljno. Nakon toga osobe mlađe od 40 godina trebalo bi da ih rade dva do tri puta nedeljno, a stariji od 40 godina tri do pet puta nedeljno.

Promene ćete primetiti za četiri do šest nedelja od početka vežbanja, a da biste efekte mogli što bolje da izmerite, slikajte se pre početka treniranja i na kraju prvog meseca.

Joga za lice smanjuje napetost koja se najpre odražava u mišićima lica i izaziva bore. Iako je proces starenja neizbežan, vežbe za lice mogu da sačuvaju svež ten i lepo lice. Stručnjaci preporučuju ovu aktivnost kao jednostavan i bezbolan način održavanja mladolikog izgleda.

Pre početka treninga čvrsto protrljajte dlanove da se zagreju. Stavite ih preko zatvorenih očiju. Istog trenutka opustiće se mišići oko očiju.

Stanite ispred ogledala da biste mogli da kontrolišete da li vežbe radite pravilno.

Usne prema nosu

Nagnite glavu unazad koliko možete. Donju usnu prebacite preko gornje kao da njome želite da dodirnete nos. Zadržite nekoliko sekundi i potom opustite.

“Ispeglajte” podbradak

Pogled preko ramena Pogledajte prema gore istežući vrat. Iz tog položaja okrenite glavu i pogledate preko jednog, pa preko drugog ramena. Vratite pogled prema plafonu i spustite glavu.

› Izgovarajte dugo slovo O. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte. Ova vežba briše “smejalice”.

› Udahnite kroz usta, stisnite zube i usne rastegnite u osmeh. Izdahnite kroz usta. Ponovite dva puta u trajanju od tri sekunde.

› Nasmešite se, kao da želite da napravite grimasu. Donju usnu uvucite preko donjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Ova vežba zateže podbradak.

› Udahnite duboko kroz nos i zadržite dah dve-tri sekunde. Naduvajte obraze i nakon dve sekunde izdahnite kroz usta isprekidano i snažno.

› Naduvajte vazduh u obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Ponovite tri puta sa svake strane. Vežba ispravlja bore oko usana.

› Nasmejte se i pritisnite jagodice prstiju u nabore između usnica i nosa. Aktivirajte mišiće, a jagodicama pritisnite kako biste pružili otpor. Ponovite 20 puta.

› Nasmešite se napućenih usana. Zadržavajući osmeh, uvlačite obraze u udubine lica. Ova vežba pomaže da obrazi i područje oko usana ostanu zategnuti.

› Jagodicama kažiprsta lagano pritisnite područje u visini donjih trepavica. Prstima lagano povlačite kožu prema spolja. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi.

› Da biste smanjili bore na čelu, raširite oči što više možete i nekoliko sekundi se zagledajte u tačku ispred sebe. Zatim kružnim pokretima masirajte čelo.

› Udahnite kroz nos, stisnite mišiće lica, pa uz izdah isplazite jezik i pogledajte prema gore. Ponovite tri puta.

Marketing
IzvorNovosti
Prethodni tekstVožnja biciklom
Sledeći tekstPilates
Marketing

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing