Vijetnam – vizni režim

Morate pročitati

Putno osiguranje za Crnu Goru

Pred put u inostranstvo potrebno je pribaviti putno osiguranje, jer u koju god zemlju da pođete radi odmora ili...

Turistički aranžmani u inostranstvu ubuduće će se plaćati po zvaničnom srednjem kursu dinara

Prilikom isticanja cene i naplaćivanja turističkih aranžmana u inostranstvu ubuduće će se primenjivati zvanični srednji kurs dinara. To je propisano...

Nemačka usvojila novi Zakon o useljavanju koje će važiti i za radnike iz Srbije

Novi nemački zakon o useljavanju olakšaće zapošljavanje građana drugih država, čak i onih koji dolaze iz država koje nisu...
Marketing

Da li je potrebna viza državljanima Vijetnama za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Vijetnam:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Vijetnam:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Vijetnama u Bukureštu.

Za podnošenje Zahteva za vizu Vijetnama potrebno vam je:

ZA TURISTIČKU VIZU:

  • 1 formular za prijavu i 2 fotografije formata 3x4cm,- hotelsku rezervaciju ili poziv osobe/firme iz Vijetnama,
  • rezervaciju avionske karte,
  • pasoš koji važi najmanje još 6 meseci,
  • bankovni računa sa minimum 1000 US dolara,
  • kopija lične karte.

Viza se izdaje nakon nedelju dana, ako su ispunjeni svi traženi zahtevi.

ZA DRUGE VRSTE VIZA (poziv partnera iz Vijetnama):

  • 1 formular za prijavu i 2 fotografije formata 3x4cm,
  • hotelsku rezervaciju ili poziv partnera iz Vijetnama,
  • odobrenje/dozvola izdata od Migracionog odeljenja u Vijetnamu (Ambasada Vijetnama u Rumuniji izdaje vizu na osnovu ovog Odobrenja),
  • rezervaciju avionske karte,
  • pasoš koji važi najmanje još 6 meseci,
  • bankovni računa sa minimum 1000 US dolara,
  • kopija lične karte.

Viza se izdaje nakon nedelju dana, ako su ispunjeni svi traženi zahtevi. Pornosioce za ovu vrstu vize moraju lično doći u Ambasadu.

Address: No. 35, C.A. Rosetti street, district 2, Bucharest, Romania.
Tel. 0040-21-311.03.34; Fax: 0040-21-312.16.26;
E-mail: vvietrom2005@yahoo.com.

Sajt za apliciranje za Vijetnamsku vizu. (Imate 15 minuta za popunjavanje).

Srbija-Vijetnam
Srbija-Vijetnam udaljenost

Marketing
Marketing

1 KOMENTAR

  1. Samostalno mozete poslati elektronskim putem migracionoj sluzbi vijetnama zahtev za odobrenje turisticke vize sa dokazima (avionska karta,hotel,pasos),u roku 2-3 dana poslace vam takodje elektronskim putem odobrenje ili poziv,sa kojim letite u viet nam ,i po dolasku popunite formular na eng jeziku,ako ne znate braca vijetnamci ce vam popuniti za male pare,slike dve 3*4 i uzimate vizu jednokratnu 45$, placa se gotovinom. Sve ovo sto sam napisao je licno iskustvo avgust 2019 godina…svima zelim kvalitetan odmor 😉

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Marketing

Vizni režim

Palau – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Palau za ulaz u Srbiju: Obični pasoši: Nije potrebna viza Diplomatski i službeni pasoši: Nije...

Odgovori na neka od pitanja koje biste postavili Nemačkoj ambasadi

Dobijamo mnogo Emailova sa pitanjima vezana za Nemačku na koja niste mogli ili niste uspeli da pronađete odgovore. Pa da pokušamo da vam pomognemo...

USA vize dele se na dve osnovne kategorije

USA vize dele se na dve osnovne kategorije: 1. Useljenicke (Immigrant) vize, 2. Privremene (Non-immigrant) vize Useljenicke (Immigrant) vize omogucavaju trazenje USA drzavljanstva nakon sto se ispune...

Počeo sa radom počasni Konzulat u Volosu, Grčka

U hotelu Volos Palas u Volosu, svečano je obeležen početak rada Konzulata Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Otvaranju Počasnog konzulata prisustvovali...

Otvoren počasni konzulat Srbije u Antaliji

U prisustvu ministara spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Turske, Ivice Dačića i Mevluta Čavušoglua, u Antaliji je otvoren konzulat Republike Srbije na čelu...
- Advertisement -

Više članaka kao ovaj

Marketing