Zabranjeni uređaji sa praznim baterijama

Zabranjeni uređaji sa praznim baterijama

Američki službenici saopštili su da neće dozvoliti unošenje elektroničkih uređaja u avione koji lete preko okeana, a koji se ne mogu uključiti, odnosno koji imaju praznu bateriju.

Administracija za sigurnost transporta SAD-a (TSA) objavila je ovu meru 06.jula 2014. godine. To je deo pokušaja agencije da poboljša sigurnost na aerodromima usled postojanja opasnosti da islamski ekstremisti izvedu napad i raznesu avion.

TSA je objavila kako će službenici osiguranja aerodroma imati pravo da traže od putnika da uključe svoje elektronske uređaje poput mobilnih telefona, tableta i laptopa. Ukoliko uređaji nemaju energije, odnosno, ukoliko vam je baterija prazna, nećete moći da ih unesete u avion.

TSA nije naglasila koji aerodromi u SAD su uveli ovo pravilo.

Američki sigurnosni službenici kazali su prošle sedmice da se plaše da su članovi Al Kaide u Jemenu radili na pretvaranju mobilnih telefona u eksplozivne uređaje koji mogu izazvati detonaciju. Posebne provere proći će Eplovi telefoni i mobilni Samsung Galaxy.

Ove mere uvedene su i za letove koji idu direktno za SAD. Američke vlasti kazale su da su zabrinuti i da teške bombe mogu biti ugrađene i u cipele, pa će se detaljnije kontrolisati obuća.

Simon

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group