Због Чинглаваца оставио Париз

Због Чинглаваца оставио Париз

Парижанин Мајк Микаел после летошње посете Србији одлучио је да се ту и настани, a по препоруци пријатеља, који је из Жељуше код Димитровграда, купио је кућу са имањем у селу Чиниглавци на пола пута од Пирота до границе са Бугарском.

У село на путу ка граници с Бугарском доселио се Француз тамне пути пошто се после прве посете заљубио у пиротске пределе

Занимљива су реаговања мештана овог малог села на путу ка граници, које се, као и сва остала села, бори да се не угаси. Неки су сумњичави, а други пак изненађени одлуком овог младог човека.

– Верујем да ће остати, а ваљда ће и у нешто да уложи – каже један мештанин. Други се чуде како је пристао да дође у ову забит сумњајући да га је „нека мука на то натерала“, док има и стараца који му нуде своје опустеле њиве за обраду.

Председник Месне заједнице Чиниглавци Раде Димић задовољан је одлуком Француза да се овде настани и отвори дискотеку близу аутопута ка Бугарској.

– Препоручили смо му шта да купи и свидело му се имање. Хоће да улаже свој капитал овде и ми се радујемо – каже Димић.

Мајк Микаел каже да је диџеј и да је после прошлогодишње посете одлучио да се пресели овде. Допада му се тишина и предели око села. Сада је власник куће и више од једног хектара земље.

– Људи су љубазни и пресрећан сам што сам овде. Желео сам да напустим Париз и то се остварило после предлога мог друга Ивице, који је из Жељуше. Планирам да саградим кућу, а и да се нешто и ради. Мислим да је дискотека прави избор и да може бити профитабилна – казао је Мајк и додао да је за њега контакт са људима веома важан.

Отац његовог најбољег друга Ивице, Стојан Зарков из Жељуше, задовољан је Мајковом одлуком. Заркови су скоро две деценије радили у Француској па је и тако дошло до пријатељства са Мајком.

– Тренутно борави у Жељуши док не изгради кућу. Верујем да ће успети да се снађе овде, јер су га људи лепо прихватили. Воли нашу храну и мислим да ће се уклопити – рекао је Зарков.

O Пирке Блогер

Знај да те је непријатељ онолико освојио и покорио колико ти је речи потро и својих потурио. Народ који изгуби своје речи престаје бити народ.