Zbog korona virusa otkazani letovi Niš – Milano

Zbog korona virusa otkazani letovi Niš – Milano

Na relaciji Niš i Bergamo, gradića blizu Milana, neće se leteti i to 21. i 28. marta i 4. aprila, jer su ti letovi otkazani odlukom kompanije „Rayanair“, a povodom situacije sa korona virusom, saopštili su iz Aerodroma „Konstantin Veliki“.

Iz niškog aerodroma objašnjavaju da su ih iz irske lou-kost kompanije obavestili da se otkazuju letovi Bergamo-Niš-Bergamo koje oni po redu letenja imaju subotom. To znači da ostaju polasci, odnosno dolasci iz Italije, koji su po redu letenja u utorak.

Za sve detaljnije informacije u vezi sa navedenom situacijom preporučujemo da se obratite PR službi aviokompanije. U skladu sa dobrom poslovnom komunikacijom i sa rasoloživošću zvaničnih informacija od strane aviokompanija nastavićemo sa blagovremenim saopštenjima o eventualnim promenama u odnosu na najavljeni red letenja – navode iz Aerodroma.

Inače, iz kompanije „Rayanair“ su pre 3 dana saopštili da će otkazati do 25% letova na kratkim destinacijama, od 17. marta do 8. aprila.

Prošle nedelje „Rayanair“ je imao znatan pad bukinga karata za drugi deo marta i početak aprila, kao reakciju na Covid-19 Virus. Takođe, povećan je broj slučajeva da se putnici uopšte ne pojave na letovima, posebno onim koji idu iz ili za Italiju – saopštili su iz kompanije „Rayanair“.

Iz ove kompanije objašnjavaju da će nastaviti da pažljivo prate rezervacije karata i da će prilagođavati raspored letenja u skladu sa razvojem situacije. Odluke o tome donosiće na dnevnom nivou od 24. marta, a napominju da će svi putnici o promenama i otkazivanju letova biti obavešteni najmanje 14 dana ranije.

Podsetimo, u Italiji poslednje 2 nedelje traje epidemija korona virusa. Sa 3.089 slučajeva zaraze i 107 smrtnih ishoda, u Italiji je najteža situacija od svih evropskih zemalja.

Niški aerodrom ima još 2 leta koja ga povezuju sa Italijom – ka Rimu i Bolonji, a oba pripadaju kompaniji AirSerbia.

Kako je ranije saopšteno, kontrola na niškom Aerodromu „Konstantin Veliki“ stroža je zbog korona virusa, a putnici koji dolete iz Italije prvo prolaze termovizijsku kontrolu, a ako je potrebno temperatura im se meri i beskontaktnim termometrom. Oni koji su boravili u zaraženom području, a temperatura im je veća od 38, nakon epidemiološke ankete idu u izolaciju zbog lečenja. Takvih slučajeva do sada nije bilo.

O Simon

Osnivač, webmaster, SEO master i web dizajner sajtova: KoZnaZna, Dijetica, Avionom, Rentiranje, EU Media Group