Putovanja Informacija Zbog korona virusa otkazani letovi Niš - Milano

Zbog korona virusa otkazani letovi Niš – Milano

-

Na relaciji Niš i Bergamo, gradića blizu Milana, neće se leteti i to 21. i 28. marta i 4. aprila, jer su ti letovi otkazani odlukom kompanije “Rayanair”, a povodom situacije sa korona virusom, saopštili su iz Aerodroma “Konstantin Veliki”.

Iz niškog aerodroma objašnjavaju da su ih iz irske lou-kost kompanije obavestili da se otkazuju letovi Bergamo-Niš-Bergamo koje oni po redu letenja imaju subotom. To znači da ostaju polasci, odnosno dolasci iz Italije, koji su po redu letenja u utorak.

Za sve detaljnije informacije u vezi sa navedenom situacijom preporučujemo da se obratite PR službi aviokompanije. U skladu sa dobrom poslovnom komunikacijom i sa rasoloživošću zvaničnih informacija od strane aviokompanija nastavićemo sa blagovremenim saopštenjima o eventualnim promenama u odnosu na najavljeni red letenja – navode iz Aerodroma.

Inače, iz kompanije “Rayanair” su pre 3 dana saopštili da će otkazati do 25% letova na kratkim destinacijama, od 17. marta do 8. aprila.

Prošle nedelje “Rayanair” je imao znatan pad bukinga karata za drugi deo marta i početak aprila, kao reakciju na Covid-19 Virus. Takođe, povećan je broj slučajeva da se putnici uopšte ne pojave na letovima, posebno onim koji idu iz ili za Italiju – saopštili su iz kompanije “Rayanair”.

Iz ove kompanije objašnjavaju da će nastaviti da pažljivo prate rezervacije karata i da će prilagođavati raspored letenja u skladu sa razvojem situacije. Odluke o tome donosiće na dnevnom nivou od 24. marta, a napominju da će svi putnici o promenama i otkazivanju letova biti obavešteni najmanje 14 dana ranije.

Podsetimo, u Italiji poslednje 2 nedelje traje epidemija korona virusa. Sa 3.089 slučajeva zaraze i 107 smrtnih ishoda, u Italiji je najteža situacija od svih evropskih zemalja.

Niški aerodrom ima još 2 leta koja ga povezuju sa Italijom – ka Rimu i Bolonji, a oba pripadaju kompaniji AirSerbia.

Kako je ranije saopšteno, kontrola na niškom Aerodromu “Konstantin Veliki” stroža je zbog korona virusa, a putnici koji dolete iz Italije prvo prolaze termovizijsku kontrolu, a ako je potrebno temperatura im se meri i beskontaktnim termometrom. Oni koji su boravili u zaraženom području, a temperatura im je veća od 38, nakon epidemiološke ankete idu u izolaciju zbog lečenja. Takvih slučajeva do sada nije bilo.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Najnovije vesti

Nedostaju vam putovanja? Evo šta da uradite

Dugo planirana i iščekivana putovanja u ovom trenutku se otkazuju ili unedogled odlažu, zbog mnogo važnijeg cilja - spasavanja...

Kako smanjiti rizik od koronavirusa u automobilu

Ovih dana je opšta direktiva da ostanemo kod kuće, mnogi od nas su prinuđeni da svakodnevno koriste svoj automobil,...

Srbi pri vrhu liste tražilaca državljanstva u Austriji i Hrvatskoj

Podaci Evropskog zavoda za statistiku EUROSTAT kažu da za državljanstvo neke od zemalja EU najčešće apliciraju Marokanci, Albanci i...

Kako da izbegnete koronu u prodavnici: Mere koje vas štite od zaraze

Odlazak u nabavku jedna je od retkih stvari koje većina građana još uvek sprovodi za vreme pandemije novog virusa...

Er Srbija i Viz er odredili termin za nastavak letova sa beogradskog aerodroma

Avio kompanije Er Srbija i Viz er odredile su 13. april kao okvirni datum kada bi mogli da se...

Korona virus – simptomi, preporuke, brojevi telefona, najčešća pitanja

Infekcija korona virusom u oko 80 odsto slučajeva uzrokuje blagu bolest i većina obolelih se oporavlja dok šest odsto...

Morate pročitati

Nedostaju vam putovanja? Evo šta da uradite

Dugo planirana i iščekivana putovanja u ovom trenutku se...

Kako smanjiti rizik od koronavirusa u automobilu

Ovih dana je opšta direktiva da ostanemo kod kuće,...

Možda ti se i ovo svidiPOVEZAN
Preporučujemo ti